The Belgian Towel - et helt særligt tæppe | Calmhome

The Belgian Towel blev som udgangspunkt designet til at være et strandtæppe eller blot et stort lækkert hørhåndklæde. Et, der kunne tages med på stranden, lægges på solsengen eller bruges på badeværelset.

Med tiden har dog både design og kvalitet udviklet sig til at kunne være så meget mere end det. Idag er det kun et spørgsmål om, hvad du gerne vil bruge The Belgian Towel til: en dug eller en plaid, et strandtæppe eller et badehåndklæde, et sengetæppe, som indretning på badeværelset, viskestykke, gæstehåndklæde, til din picnic, til din yogamåtte – eller til din vinterbadning – The Belgian Towel kan det hele.

Belgian Towel - multifunktionel hørplaid

Så snart du får et Belgian Towel mellem hænderne, kan du mærke den fantastiske kvalitet af belgisk hør: hverken for let eller for tungt. Og hør plaiden er ikke alene smuk, – men også praktisk, for den gode kvalitet af hør og måden det er vævet på gør, at det er super absorberende.

Her hos Calmhome.dk, finder du The Belgian Towel I 2 størrelser:
110×180 cm – tæppet der kan det hele.
55×65 cm – samme fantastiske kvalitet og perfekte som viskestykker eller gæstehåndklæder.

Libeco home - belgisk hør

Certificeret håndværk og hør i den bedste kvalitet

The Belgian Towel er håndværk i den bedste kvalitet. Belgisk hør er kendt som verdens bedste hør, men det er også i sig selv en kunst at omdanne hørplanter til kvalitets linned (hør). For det kræver stor dygtighed at omdanne de stive fibre til garn og garnet til lækre stoffer. Før man kan spinde hørren, skal den igennem mange faser, for at fibrene kan udskilles fra planten – fra stift strå til spindbare fibre.

Lige præcis det er Libeco meget dygtige til. Libecos spindere og vævere har nemlig perfektioneret deres teknikker i generationer.

Libeco er blandt de 6 væverier i verden, der bærer det internationalt registrerede mærke Belgian Linen™. Det er The Belgian Flax & Linen Association, som står bag mærket.
De  garanterer, at produktets hør er europæiske hørfibre, samt at det er vævet i Belgien. Alle produkter fra Libeco bærer mærket Belgian Linen™.
Læs mere : www.belgianlinen.com.

Mærket Masters of Linen garanterer, at høren udelukkende er fremstillet i Europa. Også denne internationale certificering bærer Libero Home også. Der er 19 europæiske væverier, som opfylder de strenge betingelser fra Masters of Linen, som overvåges af Det Europæiske Forbund for Linned og Hamp (CELC) og mærket tildeles hvert år efter nøje gennemgang og revision.

Også på CO2 siden er Libeco helt med. De udligner nemlig deres CO2 forbrug ved hjælp af solceller og vindmøller. Derfor har hele deres produktion været certificeret som CO2 neutral siden 2014.

Harlan stribe og Gent stribe

Om designet

Amy, som er designeren bag de første Belgian Towels fortæller:

“Udgangspunktet var et smukt badehåndklæde til stranden. Det skulle være i boheme stil og der skulle HELT klart være frynser. Vi prøvede os frem med forskellige hør kvaliteter, og da vi kom frem til den helt rigtige kvalitet, startede det virkelige sjove med at finde den rigtige strukturer på vævning, farvekombinationer etc.

Hjemme, begyndte jeg at lægge de smukke tekstiler over mine møbler – og det ændrede fuldstændig looket i et rum på 2,5 sekunder! Alle, der kom hjem til mig bemærkede det – og ville have dem!

Det gik hurtigt op for mig, at The Belgian Towel kunne så meget mere. Så mange designs og år efter, har det udviklet sig til at kunne fungere i de fleste situationer, hvor der er brug for en plaid eller dug, et håndklæde eller viskestykke.

På grund af den absorberede kvalitet, blev det oplagt at lave The Belgian Towel i en størrelse, der kunne fungere som gæstehåndklæde eller viskestykke – og så kom de små størrelser til.

På optagelser for Libeco Home, begyndte vi at bruge dem som duge og gav modellen dem på som en Pareo eller sarong. Fantastisk!”

Giver hverdagen et løft

Snyd ikke dig selv for et Belgian Towel. Du vil knus-elske det år efter år, og det vil være med til at give din hverdag et løft og bidrage med masser af CALM til både dig og dit hjem.

Læs videre

Upcycle, recycle og genanvendelse – hvad betyder det?

Upcycle recycle og genanvendelse – de engelske ord har vundet større indpas i den danske snak om bæredygtighed. Virksomheder og brands er gode til at bruge dem, nogle gange lidt i flæng – men hvad betyder de forskellige begreber egentlig? Her får du et lille overblik over de vigtigste ting, hvor du også kan læse […]

Læs mere

Join vores Calm Home univers og få 10% på din første ordre!

Få inspiration til calm i hjemmet og hverdagen & modtag vores nyheder og rabatter.

Tak, du er nu tilmeldt.