Upcycle, recycle og genanvendelse - hvad betyder det? | Calmhome

Upcycle recycle og genanvendelse – de engelske ord har vundet større indpas i den danske snak om bæredygtighed. Virksomheder og brands er gode til at bruge dem, nogle gange lidt i flæng – men hvad betyder de forskellige begreber egentlig?

Her får du et lille overblik over de vigtigste ting, hvor du også kan læse vores løfte til kvalitetssikring.

recylce og upcycle

RECYCLING: Du har sikkert hørt om genanvendelse – recycling er den engelske pendant. Når vi sorterer vores affald og de indsamlede plastikflasker bliver til en bademåtte, så er det genanvendelse. Med andre ord har man forvandlet et materiale til noget andet af samme værdi.

UPCYCLING: ligesom med genanvendelse, så tager man et materiale og omdanner det til noget nyt samtidig med, at man tilføjer materialet ny værdi – man UPcycler. Det kan fx være en ødelagt taske, hvor man tager lynlås og andre metaldele, som man bruger til at lave en ny taske.

Men er recycling og upcycling så ikke det samme?

Det kan nogle gange være svært at skelne mellem genanvendelse (recycling) og upcycling. For er plastikflasken man genanvender ikke affald, der tilføres ny værdi?

Jo, det kan være ret svært at lave en skarp opdeling, og derfor bliver genanvendelse, recycling og upcycling nogle gange brugt som synonymer.

“Affald” og “værdi” betyder nemlig noget andet for den almindelige dansker, end det gør for dem, der arbejder med at omdanne materialerne.

Derfor er din største tryghed for et troværdigt mærke, at processen beskrives lidt mere specifikt – brugen af de enkelte ord som upcycle recycle og genanvendelseer mindre vigtig.

Vær på vagt hvis…

En butik bruger ord som “sustainable”, “bæredygtighed” og “upcycle” uden at kunne fortælle nærmere, hvad det betyder for de enkelte produkter eller leverandører

Vores løfte

Hos Calm Home har vi personligt udvalgt vores leverandører og produkter, fordi vi stoler på dem. Vi lægger særligt vægt på brugen af ærlige materialer og en troværdig og gennemskuelig produktion.

På den måde får du kvalitet og holdbarhed, du kan regne med.

Vi lover dig ike det nyeste indenfor bæredygtighed, men gør i stedet opmærksom på anerkendte certificeringer, når de er relevante, og beskriver mærkerne og deres historie og fundament. Se vores brands her.

Vi sælger ikke noget, som vi ikke selv ville have i vores hjem, og udvalget er sammensat til, at du kan skabe den trygge base og det fundament, som et dejligt hjem udgør.

Læs videre

The Belgian Towel – et helt særligt tæppe

The Belgian Towel blev som udgangspunkt designet til at være et strandtæppe eller blot et stort lækkert hørhåndklæde. Et, der kunne tages med på stranden, lægges på solsengen eller bruges på badeværelset. Med tiden har dog både design og kvalitet udviklet sig til at kunne være så meget mere end det. Idag er det kun […]

Læs mere

Join vores Calm Home univers og få 10% på din første ordre!

Få inspiration til calm i hjemmet og hverdagen & modtag vores nyheder og rabatter.

Tak, du er nu tilmeldt.