Brændefyret Keramik Kopper | Keramiker Linda Lid | Calmhome

Brændefyret keramik kop

295 kr.

Udsolgt i øjeblikket.

Få besked når varen er tilbage på lager

  • Beskrivelse
  • Detaljer
  • Levering

Meget smukke brændefyret kopper fra norske keramiker Linda Lid. Kopperne er hånddrejet i fransk stentøjsler – en lertype specielt udvalgt af Linda, fordi den bliver ualmindelig smuk under brændefyring. Glasuren er selvkomponeret af nøje afstemte mineraler, så den både er giftfri, og så den matcher den naturlige askeglasur som flammerne laver under brændingen.

Alle kopper er unikke.

Materiale: Hånddrejet stentøjsler. Brændefyret.
Detaljer: Glasuren indvendig og på øverste kant er selvkomponeret af nøje udvalgte mineraler, som naturligvis er helt giftfrie..
Brændetid: 75 timer
Care: Meget stærke kopper der naturligvis tåler opvaskemaskine

Fri fragt på alle køb over 499 kr.
Bestil inden kl. 14 i dag og modtag din ordre indenfor 2-3 dage.

Brændefyret keramik er unikt og smukt keramik

Beskrivelse

Brændefyret keramik er en gammel teknik, hvor der fyres op i en stor ovn bygget op af sten. Der fyres udelukkende op med brænde.

Med brændefyret keramik opnår man et ganske særligt udtryk, fordi man reducerer ovnens ilttilførsel under brændingen. Da ilden skal bruge ilt, suger den i stedet ilt fra leret og således opstår de mest smukke og unikke naturfarver og mønstre. 

Temperaturen skal op på 1300 grader og processen varer ca. 75 timer. I de 3 dage og 2 nætter fodres ilden  kontinuerligt og når selve brændingsprocessen er overstået skal ovnen nedkøle i minimum fire døgn, før man kan åbne og kigge ind. 

Brændefyret keramik kræver ekstremt meget arbejde og er dyrt at lave. Men nøj! – hvor er det smukt!

The Brand
Norske Linda Lids keramik afspejler den smukke og nogle gange barske natur, som omgiver hende og værkstedet i Strandebarm lige ud til smukke Hardangerfjorden i det vestlige Norge.

Igennem 25 år har hun haft en passion for den kreative proces det er at transformere ler til smukke keramiske brugsgenstande og derefter brændefyre det og lade flammerne fra ilden i den store stenovn sætte sit naturlige og smukke aftryk på hendes arbejde.

Leren udvælges specielt af Linda og glasuren er selvkomponeret af nøje udvalgte og afstemte mineraler.

Der er heller ingen hurtige genveje i selve brændingen. Brændefyring af keramik kræver mellem 70 og 100 timer ved 1.300 grader i den store ovn, som Linda ”fodrer” dag og nat med brænde. Herefter skal kopper og skåle køle langsomt ned over fire dage og nætter.

Alt er hånddrejet og et helt unikt og et lille kunstværk i sig selv.

Join vores Calm Home univers og få 10% på din første ordre!

Få inspiration til calm i hjemmet og hverdagen & modtag vores nyheder og rabatter.

Tak, du er nu tilmeldt.